UNITE TONIGHT!

Zajednička proslava rođendana Hora “29. Novembar” i Rosa Lila Ville

29.11.2014, 21:00

Hor “29. Novembar” i Rosa Lilla Villa (Community-Zentrum für Lesben, Schwule und Trans*Personen in Wien) zajedno slave rođendan pod nazivom „Unite Tonight!“. Hor proslavlja pet godina postojanja, dok RLV puni 31 godinu rada.

Kako Hor od samih početaka kroz svoje aktivnosti promiče ideje zajedničke borbe protiv svih oblika mržnje i predrasuda, I rođendanski koncert je u znaku borbe protiv homo-trans-fobije. Konkretan povod akciji I koncertu na spomenutoj lokaciji je grafit „Ubi pedera“, koji je osvanuo na fasadi RLV kao reakcija na podršku njihovoj beogradskoj Paradi Ponosa, koja je održana 28. Septembra ove godine. Hor i RLV pretvaraju govor mržnje u govor ljubavi, tako da je nezvanični moto večeri „Ljubi Pedera“ (Gastarbajtera, Migranta, Proletera…).

Kao specijalni gosti pojaviće se prvi hrvatski lezbejsko-feministicčki hor „LeZbor“ iz Zagreba. Program se sastoji od nastupa Lezbora, zatim Hora 29 Novembar, a nakon nastupa sledi zajednički DJ-set Hora 29 Novembar i RLV.

Koncert počinje u 21:30, ulaz je moguć od 21:00, prihvataju se slobodni prilozi.

Karte se mogu obezbediti i unapred, što omugućuje sigurniji ulaz na koncert, s obzirom da organizatori očekuju veliki odaziv publike. Unapred nabavljene karte plaćaju se na večernjoj kasi, takođe u vidu slobodnog priloga.

Hor 29 Novembar i RLV su neprofitna udruženja, tako da sav prihod od ulaza služi pokrivanju putnih i organizacijskih troškova.

Proslava se održava u prostorijama kafea „Willendorf“, Linke Wienzeile 102 (stanica U4 Pilgramgasse), 6. becirk.

http://www.villa.at
cafe-willendorf.at
https://www.facebook.com/pages/HOR-29-Novembar/165602634039
http://www.lezbor.com

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s